MANIPULADOR D'ALIMENTS I SEGURETAT ALIMENTÀRIA
Professionals que intervenen al procés de manipulació d'aliments
Contingut del curs
Unitat 1. La contaminació dels aliments
Qui és un manipulador d'aliments?
La contaminació d'aliments
Els aliments
Malalties d'origen alimentari
Unitat 2. La manipulació dels aliments
Els mètodes de conservació
Normes per a la manipulació d'aliments
Unitat 3. Normes higienicosanitàries.
Normes higienicosanitàries per a locals, equips i utensilis
Normes higienicosanitàries per a la compra, transport i magatzematge d'aliments
Normes higienicosanitàries per als manipuladors d'aliments
Responsabilitat de les empreses en la prevenció de les malalties de transmissió alimentària (APPCC)
Guia de pràctiques correctes d'higiene
Reglamentació alimentària especificaUnitat 4. Confiança
Pla de manteniment d'instal·lacions i equips
Pla de neteja i desinfecció
Pla de control d'aigües
Pla de control de proveïdors
Traçabilitat dels aliments
Mostres testimoni
Pla de control de temperatures i temps
Receptes i Fitxes Menú
Verificacions dels plans de control
Donacions. Informació. Informació Plus
Unitat 5. Formació
Formació
Unitat 6. Al·lergògens
Control d'al·lergògens
Informació sobre al·lergògens
Unitat 7. Mesures de prevenció contagio COVID 19
Mesures Generals enfront de Covid 19
Mesures de prevenció enfront de Covid 19 en exposició d'aliments i autoservei i bufet per a minimitzar el risc de contagi
Qui és un manipulador d'aliments?
La contaminació d'aliments
Els aliments
Malalties d'origen alimentari
Unitat 2. La manipulació dels aliments
Els mètodes de conservació
Normes per a la manipulació d'aliments
Unitat 3. Normes higienicosanitàries.
Normes higienicosanitàries per a locals, equips i utensilis
Normes higienicosanitàries per a la compra, transport i magatzematge d'aliments
Normes higienicosanitàries per als manipuladors d'aliments
Responsabilitat de les empreses en la prevenció de les malalties de transmissió alimentària (APPCC)
Guia de pràctiques correctes d'higiene
Reglamentació alimentària especificaUnitat 4. Confiança
Pla de manteniment d'instal·lacions i equips
Pla de neteja i desinfecció
Pla de control d'aigües
Pla de control de proveïdors
Traçabilitat dels aliments
Mostres testimoni
Pla de control de temperatures i temps
Receptes i Fitxes Menú
Verificacions dels plans de control
Donacions. Informació. Informació Plus
Unitat 5. Formació
Formació
Unitat 6. Al·lergògens
Control d'al·lergògens
Informació sobre al·lergògens
Unitat 7. Mesures de prevenció contagio COVID 19
Mesures Generals enfront de Covid 19
Mesures de prevenció enfront de Covid 19 en exposició d'aliments i autoservei i bufet per a minimitzar el risc de contagi
A qui es dirigeix
Professionals que intervenen al procés de manipulació d'aliments