L'ús de mascareta és obligatori a la via pública - distanciament

L'ús de mascareta és obligatori a la via pública - distanciament
Altres
Les mascaretes bloquegen l'emissió de gotes infectades
Per l'alta transmissibilitat de la SARS-CoV2, especialment en les fases inicials de la malaltia i en les persones asimptomàtiques, es fa necessari l'ús de màscara de manera obligatòria a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert a el públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de al menys dos metres.
Ús de qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobreixi nas i boca.
La present norma està vigent des de 21/5/2020 i mantindrà la seva eficàcia durant tota la vigència de l'estat d'alarma i les seves possibles pròrrogues.
L'ús generalitzat de màscares per part de la població general per reduir la transmissió comunitària de la SARS-CoV2 està justificat no només per la seva alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l'emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat.
Ordre SND/422/2020, de 19 de maig, per la qual es regulen les condicions per a l'ús obligatori de màscara durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.
Com col·locar-se, fer servir, treure i rebutjar una màscara
Abans de col·locar-se la mascareta realitzar una higiene de mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.
Cobrir boca i nas i assegurar que no hi ha espais lliures entre la mascareta i la cara. Cal ajustar la làmina d'adaptació al nas.
Eviteu tocar la mascareta mentre es fa servir; si ho heu de fer, feu abans una higiene de mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.
Per rebutjar-la, treure-se-la per darrere, per le tiretes de subjecció (no toqui la part davantera de la mascareta) i dipositar-la a la galleda de les escombraries.
Finalitzi amb una higiene de mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.

Logo brand

.   .