Dia Mundial de l'Activitat Física

Dia Mundial de l'Activitat Física
Altres
La inactivitat física és un dels principals factors de risc de mortalitat a nivell mundial.
L'OMS, informa que la inactivitat física és un dels principals factors de risc de patir malalties no transmissibles (ENT), com les malalties cardiovasculars, el càncer i la diabetis.
No sigui dels que diuen "Estic molt ocupat i l'activitat física requereix molt de temps"
Una orientació, segons les recomanacions de l'OMS, sobre l'activitat física a realitzar per adults de 18 a 64 anys d'edat, seria:
Practicar almenys 150 minuts setmanals d'activitat física moderada, o almenys 75 minuts setmanals d'activitat física intensa, o una combinació equivalent entre activitat moderada i intensa.
Per obtenir més beneficis per a la salut s'ha d'arribar a 300 minuts setmanals d'activitat física moderada, o el seu equivalent.
Convé realitzar les activitats d'enfortiment muscular 2 o més dies a la setmana i de tal manera que s'exerciten grans conjunts musculars.
L'activitat física no és només fer exercici, inclou les activitats realitzades en treballar, jugar i viatjar, les tasques domèstiques i les activitats recreatives. El simple fet de desplaçar-se d'un lloc a un altre o com a part de la feina, també és beneficiós per a la salut.
Per què interessa?
millora l'estat muscular i cardiorespiratori;
millora la salut òssia i funcional;
redueix el risc d'hipertensió, cardiopatia coronària, accident cerebrovascular, diabetis, diferents tipus de càncer (com el càncer de mama i el de còlon) i depressió;
redueix el risc de caigudes i de fractures vertebrals o de maluc; i és fonamental per a l'equilibri energètic i el control de pes.
RECORDI
L'activitat física -tant moderada com intensament és beneficiosa per a la salut.
Es considera activitat física qualsevol moviment corporal produït pels músculs esquelètics que exigeixi despesa d'energia.

Logo brand

.   .