6 d'abril, Dia internacional de l'esport

Quan: 05-04-2019
Categoria: Altres

Augmentar el nivell d'activitat física és una necessitat social, no només individual.

La mateixa ONU declara que l'esport és un dret humà que ha de ser respectat i aplicat a tot el món; el dret a l'accés ia la participació en els esports s'ha reconegut en nombroses convencions internacionals. La UNESCO el 1978 va reconèixer l'esport i l'educació física com un "dret fonamental per a tothom".

Un nivell adequat d'activitat física regular en els adults:

  • redueix el risc d'hipertensió, cardiopatia coronària, accident cerebrovascular, diabetis, càncer de mama i de còlon, depressió i caigudes; millora la salut òssia i funcional, i
  • és un determinant clau de la despesa energètica, i és per tant fonamental per a l'equilibri calòric i el control del pes.

Els nivells d'activitat física recomanats pels seus efectes beneficiosos en la salut i com a prevenció de malalties no transmissibles es poden consultar aquí.

La "activitat física" no s'ha de confondre amb el "exercici". L'exercici és una varietat d'activitat física planificada, estructurada, repetitiva i realitzada amb un objectiu relacionat amb la millora o el manteniment d'un o més components de l'aptitud física. L'activitat física abasta l'exercici, però també altres activitats que comporten moviment corporal i es realitzen com a part dels moments de joc, de la feina, de formes de transport actives, de les tasques domèstiques i d'activitats recreatives.