6 d'abril, Dia internacional de l'esport

6 d'abril, Dia internacional de l'esport
Altres
Augmentar el nivell d'activitat física és una necessitat social, no només individual.
La mateixa ONU declara que l'esport és un dret humà que ha de ser respectat i aplicat a tot el món; el dret a l'accés ia la participació en els esports s'ha reconegut en nombroses convencions internacionals. La UNESCO el 1978 va reconèixer l'esport i l'educació física com un "dret fonamental per a tothom".
Un nivell adequat d'activitat física regular en els adults:
redueix el risc d'hipertensió, cardiopatia coronària, accident cerebrovascular, diabetis, càncer de mama i de còlon, depressió i caigudes; millora la salut òssia i funcional, i
és un determinant clau de la despesa energètica, i és per tant fonamental per a l'equilibri calòric i el control del pes.
Els nivells d'activitat física recomanats pels seus efectes beneficiosos en la salut i com a prevenció de malalties no transmissibles es poden consultar aquí.
La "activitat física" no s'ha de confondre amb el "exercici". L'exercici és una varietat d'activitat física planificada, estructurada, repetitiva i realitzada amb un objectiu relacionat amb la millora o el manteniment d'un o més components de l'aptitud física. L'activitat física abasta l'exercici, però també altres activitats que comporten moviment corporal i es realitzen com a part dels moments de joc, de la feina, de formes de transport actives, de les tasques domèstiques i d'activitats recreatives.

Logo brand

.   .